SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın Ahilik Haftası Mesajı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın Ahilik Haftası Mesajı
Bu haber 13 Eylül 2021 - 13:25 'de eklendi ve 70 views kez görüntülendi.
Ahilik, Anadolu’da varlığını yüzyıllardır sürdüren din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit muameleyi öngören, Milletimizin köklü geleneklerinden biridir.
Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi öğütlemesi bakımından da bir manevi terbiye ocağıdır. Güzel ahlakın sanatla bütünleştiği Ahilik; sadece Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir kültür ve anlayıştır. Türk toplumu, bugün pek çok toplumun yokluğunu hissettiği bu değerleri yüzyıllar boyunca yaşatmıştır.
Asırlardır barış, kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan İlimizde de ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımız ile, Ahi Evran’ın temellerini attığı mesleki dayanışma ve ahlaki değerlerin daima yaşatılması, sanat ve ticarette iş ahlakını yerleştirmek, onun geleneğini en iyi şekilde yaşatmak için elbirliğiyle çalışmalıyız.
Bu düşüncelerle köklü geçmişimizden gelen bu mirasın korunmasını temenni ederken, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın “Ahilik Haftasını” kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA