SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

OKULLARIN İLK HAFTASINDA GÖZE ÇARPANLAR

OKULLARIN İLK HAFTASINDA GÖZE ÇARPANLAR
Bu haber 13 Eylül 2021 - 9:48 'de eklendi ve 91 views kez görüntülendi.

Okulların ilk haftasında göze çarpanlar:

1-Maske,temizlik malzemesi birkaç yıl yetecek kadar var.

2-Çok fazla olmasa da bazı Okullarda pozitif ya da temaslı olan öğrenci ve öğretmenler tespit edilmiş. Evlerinde karantina ve tedavi süreci kurallara uygun devam etmekte.

3-Bazı okullar çok kalabalık, Sınıf mevcudları da çok fazla. Sınıf mevcudu fazla olan okullarda yeni şubeler açılmalı ve sınıf mevcudlarının 30’un üstüne çıkması engellenmeli.

“Kalabalık okullar sabahçı öğlenci ikili eğitime geçebilir”diye İl Milli Eğitim izin vermiştir. Bu durum sadece okul yönetiminin insiyatifine bırakılmamalı.

4- Salgın döneminde bazı iller ders süresini 40 dakikadan 30 dakikaya indirdi. İlimizde de bu değerlendirmeli. Eğer ders süresi 30 dakika olursa bu durumda ilkokullarda öğle yemeği ihtiyacı kalmayacaktır. Dersler öğleye kadar tamamlanacaktır. İlkokullarda öğle yemeği telaşı ilk haftanın en önemli problemi olmuştur.

5-EN ÖNEMLİ SIKINTI OKULLARDAKİ HİZMETLİ EKSİĞİ. BAZI OKULLARDA HİÇ YOK. TEK UMUT İŞKUR’DAN GELECEK PERSONEL AMA HENÜZ GELMEDİ. AYRICA EDİNDİĞİMİZ BİLGİLERE GÖRE GEÇEN YIL 450 OLAN İŞKURLU KONTENJANI 150 YE DÜŞÜRÜLMÜŞ. BU SAYININ YETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

KAMİL TERZİ
TÜRK EĞİTİM SEN AMASYA ŞUBE BAŞKANI

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA