SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

ELEKTRİĞE ZAM YOK!

ELEKTRİĞE ZAM YOK!
Bu haber 08 Nisan 2019 - 13:45 'de eklendi ve 1.213 views kez görüntülendi.

YEPAŞ Genel Müdürü Arif AKŞAM, 2019 yılı 2. Çeyreği için EPDK tarafından açıklanan tarifelere göre nihai tüketicilere uygulanacak olan fiyatlarda herhangi bir zammın olmadığını belirtti.
Yapılan açıklama da “Tüketicilere üçer aylık dönemler için uygulanacak olan elektrik satış fiyatları Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenmekte ve ilan edilmektedir. 2019 Nisan – Mayıs – Haziran dönemleri için belirlenen elektrik tarifeleri Nisan ayı başı itibariyle Kurum tarafından yeniden belirlenmiştir. İlan edilen fiyatlar incelendiğin de görüleceği üzere nihai tüketicilere uygulanacak olan elektrik fiyatlarında önceki döneme göre herhangi bir artış olmamıştır” ifadelerine yer verildi.
TÜKETİCİYE YANSIYAN BİR ZAM YOK
YEPAŞ’ın açıklamasında “Bilindiği üzere elektrik fiyatlarını oluşturan çok sayıda unsur söz konusudur. Bunlardan bazıları dönemsel olarak artış yönünde, diğer bazıları ise azalış yönünde değişebilmektedir. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik fiyat bileşenlerinde bazı değişmeler olmakla birlikte vergi fon ve paylar dâhil nihai fiyatlarda yani tüketiciye yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam kesinlikle söz konusu değildir.
Belirtilen durumu kamuoyuna bir tablo ile açıklamak gerekirse; müşterilerimiz 100 kWh elektrik tüketimi için;
Mesken aboneliklerinde 54 TL
Ticarethane aboneliklerin de 71 TL
Sanayi aboneliklerin de 60 TL ödemeye devam edeceklerdir” denildi.
ELEKTRİĞE YÜZDE 37 ORANINDA ZAM YAPILDI İDDİASI KAFALARI KARIŞTIRDI
Yeni dönem de Kamu elektrik üretim şirketi olan EÜAŞ tarafından, YEPAŞ’ın da dahil olduğu Görevli Tedarik Şirketlerine satılan toptan elektrik fiyatlarında bir artışın söz konusu olduğunu ancak bu durumun nihai tüketicilere uygulanan fiyatlarla alakasının olmadığının bilinmesi gerektiği belirtildi.
Müşterilerimiz güncel fiyatları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun internet sayfasında görebilecekleri gibi Şirketimizin yeni bir uygulaması olan müşteri portalimize https://online.yepas.com/ adresi üzerinden ulaşarak fatura ayrıntılarını kontrol edebilirler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA