SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Amasya’da erkenci kuru soğan hasadı başladı

Amasya’da erkenci kuru soğan hasadı başladı
Bu haber 21 Mayıs 2024 - 15:58 'de eklendi ve 68 views kez görüntülendi.

Amasya’da erkenci kuru soğan hasadı başladı ve bu önemli tarımsal etkinlikte Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İl Tarım Müdürü Gürol Çetin ve Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, Kutu Köy’de incelemelerde bulundu.

Hasat etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Doruk, Amasya’nın tarımsal üretimdeki önemine vurgu yaparak, “Çiftçilerimizin emekleriyle bu verimli topraklardan elde edilen ürünlerin hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulması bizleri gururlandırıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum,” dedi.

İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre, Amasya’da yetiştirilen soğan, depolamaya dayanıklı, kaliteli ve albenisi yüksek olup tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Amasya’da erkenci, orta erkenci ve geçci çeşitlerin üretimi yapılmakta ve üretilen soğanlar hem iç hem de dış piyasada alıcı bulmaktadır. Toplam 79.000 dekar alanda 428.500 ton kuru soğan üretimi beklenmektedir. Bu üretim kapasitesi ile Amasya, Türkiye’de kuru soğan üretiminde 2. sırada yer almaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA