13:45 - Yaşlı karı koca oy kullanmaya ambulansla geldi
10:40 - 10 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı nedeniyle hazırlanan ip sanatı sergisi açıldı.
13:06 - Amasya’da Millet İttifakı partilerinin il başkanları 2. tur seçimi için bir araya geldi
10:48 - YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEP EDİYORUZ!
10:36 - İYİ PARTİ’DEN YENİ REKLAM FİLMİ “SAYGILI TÜRKİYE İÇİN TARİHİ SEN YAZ, MEMLEKETE BAHAR GELSİN!”
Kalp hastalığına yakalanmamak için bol bol sebze tüketilmeli, en önemlisi spor ve egzersiz yapılmalı. Haftanın en az dört günü, günlük yarım saatlik süreyle egzersiz yaparsak kalp rahatsızlığının önüne geçebiliriz. Spor ve egzersiz yapınca mutluluk hormonları devreye giriyor. Vücudü hem zihnen hem bedenen rahatlatıyor. Bu hormanların harekete geçmesi de insanı stresten uzaklaştırıyor ve kalbi rahatlatıyor.
Kalp rahatsızkları günümüzde ölümlerin yüzde 40’ı kalp rahatsızlığından kaynaklanmaktadır. Kalp rahatsızlıklarını ‘kapak rahatsızlığı, kalbe giden damarların tıkanması, ritim bozukluğu ve kalp kasının zedelenmesi’ başlıkarı altında toplayabiliriz. Bu başlıklar içerisinde en çok gördüğümüz damar tıkanıklığı. Damar tıkanıklığının önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması lazım”
Kalple ilgili yaşanan problemlerde erken teşhisin önemli olduğunu unutmayalım, “Kalp hastalığı ortaya çıktıktan sonra yapılan tedavi erken teşhis kadar etkili olmayabiliyor. Önemli olan kalp hastalığının daha erken teşhis edilmesi. Kalp hastalığına yakanlamamak için tuz ve şekerden uzak durmalıyız. Yağlı yiyecekleri tüketmekten kaçınarak kolestrolümüzün yükselmesini engelleyebiliriz” ..