SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİRACILARINA 2021 YILINDA KİRA ARTIŞI YAPMAYACAK

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİRACILARINA 2021 YILINDA KİRA ARTIŞI YAPMAYACAK
Bu haber 14 Ocak 2021 - 16:35 'de eklendi ve 551 views kez görüntülendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Duyrulur :

30.12.2020 tarihli ve 31350 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 37. maddesinin (j) fıkrası: “Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve mazbut vakıflara ait taşınmazlardan; yapım, onarım veya restorasyon karşılığı uzun süreli kiralananlar dışında kalanların kira dönemi kısmen veya tamamen 2021 yılını kapsayan kira sözleşmelerinde, bu kira dönemi için kira artışı yapılmaz.” hükmü uyarınca yapım, onarım veya restorasyon karşılığı uzun süreli kiralanan taşınmazlar dışında kalan kira dönemi kısmen veya tamamen 2021 yılını kapsayan kira sözleşmelerinde 2020/30 no.lu genelge uyarınca artış yapılmaması yönünde karar alınmıştır.
Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada Küresel sorun olan Pandemi döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak ellerini taşın altına koyduklarını belirterek Vakıf Kiracılarına 2021 yılında yapılacak kira artışının iptal edildiğini bildirdi. Ersoy: “ Pandemi dolayısıyla 2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de zorlu bir süreç olarak geçti. Buna bağlı olarak 2021 yılında Vakıf Kiracılarımıza destek niteliğinde bu seneki kira artışlarını iptal ettik. Milletimiz ile birlikte bu sürecinde üstesinden gelmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

YAPILANDIRMA BAŞVURULARINDA SÜRE ŞUBAT 2021’E UZATILDI.

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy; “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bir diğer uygulamamız 7256 sayılı kanun kapsamında 30.12.2020 tarihli ve 31350 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 3343 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesi ile 4 üncü maddesinde (on üçüncü ve on dördüncü fıkraları hariç) yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin, anılan maddelerde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmasına, 7256 sayılı kanunun 3 üncü maddesinin on altıncı fıkrası gereğince karar verilmiştir.” Hükmü yer almaktadır. Buna göre 7256 sayılı Kanun kapsamında başvuru süresinin 2021 Şubat ayı sonuna kadar, ödeme tarihlerinin ise 1 ay süreyle uzatıldığı Bölge Müdürlüklerimize Genelge ile bildirilmiştir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA